Patrik Schoupal

Učitelka konvertovala k islámu! Dětští atentátníci na obzoru.

26. 03. 2013 18:20:03
25. března se objevila v médiích znepokojující zpráva, občanka ČR a obyvatelka Lišova na Budějovicku, doposud spořádáná ateistka, konvertovala k islámu. Na hlavu si v zimě místo čepice začala nasazovat muslimský šátek hidžáb. Společnost se ptá, má-li žena právo nosit náboženský symbol do školky. A co když bude islám cpát do hlavy i dětem? Hrozí dětem v Líšově nebezpečí? Budou se vypalovat místní kostely? Má právo nosit šátek na hlavě jen babičkovská generace?

Na co má člověk v Evropě právo?

Koupit si auto a vybrat si jeho barvu. Volit politickou stranu. U nás může dokonce volit i komunisty, kteří nás drželi roky zkrátka a vychovali z nás udavačské svině a vlezdoprdelky a naučili nás držet hubu a krok a krást v malém. Můžeme si zvolit s kým souložit, jestli s mužem nebo ženou, nebo více jedinci – sexuální preference po stovkách let začala být věcí, kterou si může člověk svobodně zvolit a křesťanští fanatici ho za to nebudou moci upálit nebo mučit, s plnou hubou keců "za Boha", že je to proti Bohu. Dokonce si chlap může nechat narůst dlouhé vlasy a nebude mu hrozit kriminál jako za komunistů. V supermarketu se může rozhodnout, jestli koupit rohlíky nebo chleba. Může se stát věřícím u Svědků Jehovových, nebo členem recesistického řádu rytířu Jedi. Prostě dokud neškodím nebo neomezuji druhé, můžu skoro všechno.

Muslimové plodí děti!

Už zhruba každý čtvrtý člověk na světě vyznává islám. Kdyby média každý den psala článek o všech lidech, kteří ten den konvertovali k islámu, nepsalo by se o ničem jiném. Proč je tedy učitelka z Líšně v centru mediálního dění a dostává více prostoru než Klausovy žblebty z Kellnerova institutu?

Protože z učitelky v šátku máme strach. Islám je pro nás hrozba. Obecné mínění Čechů o islámu se dá shrnout do 3 bodů:

  1. muslimové mají hodně dětí a zaplavují Evropu, blíží se doba, kdy u nás v Evropě jich bude víc než místních a zavedou tady právo šaríja

  2. jsou to teroristé, sebevražedné atentáty sice vymysleli Evropani (IRA v Irsku), ale Asiaté to převzali a my z toho máme strach, protože je nám koncept obětování vlastního života kvůli náboženské ideji cizí

  3. islám je povoleno šířit ohněm a mečem a nevěřící jsou psi, kteří musí být vyhlazeni. V historické paměti máme křižové výpravy katolíků, upalování čarodějnic, zabírání majetku. Kdysi byla víra v Evropě povinná a násilnický fanatismus jejího šíření nás ještě pořád straší ze sna. A ikdyž už je dnes křesťanství v Evropě mrtvé a vyprázdněné a z fanatického náboženství jsme vystřízlivěli, tak podvědomě máme obavu, aby se ty doby nevrátily.

Je islám opravdu hrozba?

Ne, není. A to ze dvou hlavních důvodů:

  1. v 21. století bude náboženství vymírat a ztrácet vliv. Čím více informací člověk má, tím méně snadno s ním půjde manipulovat. Lidé, kteří budou chtít v něco věřit si budou čím dál více uvědomovat, že ve vztahu s tím, čemu a komu věří, nepotřebují prostředníka. A že jakékoliv zprostředkování se vždycky dělá jenom pro peníze (od obchodů na burze – broker – až po finančního poradce).

  2. Muslimové mají svých starostí dost. Nebudou mít čas řešit Evropu. Každá struktura funguje proto, aby usilovala o moc. Kdyby byl islám monopol, měli bychom problém. Ale islám je vnitřně rozvrácený a největším problémem, který bude muset řešit, bude souboj mezi dvěma monopoly na “islámskou pravdu” a to mezi šíity a sunnity. Kdo má oči, tak vidí už dnes, že nejvíce ozbrojených konfliktů a sebevražedných atentátů není proti Američanům, ale mezi těmito dvěma islámskými odnožemi (v Iráku, v Sýrii a mnoha jiných zemích).

    Jedinou velkou strategickou chybou, kterou by mohla Evropa udělat a kterou ještě donedávna dělalo USA (hlavně za Bushe, protože to byl křesťanský náboženský fanatik) by bylo, kdyby začala bojovat proti islámu. To by vedlo pouze k tomu, že by se islám proti této hrozbě spojil a sjednotil a zapomněl na vnitřní konfikty. Když to ale půjde tak, jak se to vyvíjí aktuálně, pak se islámské náboženství dostane do spirály násilí oko za oko, zub za zub a skončí stejně jako křesťanství. Lidi to přestane bavit. Nebo snad běžného Iráčana má bavit, že se jde pomodlit do sunnitské mešity a odpálí se mu v ní šíitský fanatik? Tohle nemůže bavit nikoho.

Islám není hrozbou. Proč se pak ale řeší? Protože je snadné ho řešit. Lidé potřebují dostat jednoduché a dobře stravitelné myšlenkové žrádlo. Čím míň o věci ví, tím je věc a téma vděčnější. Z neznámého šel vždycky strach. Přidáme obrázek turbanu s bombou na hlavě, falešnou složenku na dětské přídavky neexistujícího Roma a hned má půlka národa co doma řešit. A snadno se tak odpoutá pozornost od skutečně palčivých problémů dneška. Elita vytváří davu imaginární nepřátele.

Chléb a hry, hlásal kdysi císař, jsou nejlepším nástrojem k ovládání davů. Chléb už nefunguje, neboť peníze na chleba nám mafiáni rozkradli. Hry nás ještě trochu drží, byť se čím dál častěji ukazuje, že hry (jako např. fotbal) jsou dnes už jen naoko a že výsledky jsou koupené a domluvené a skrze sázkové kanceláře slouží mafii k praní špinavých peněz. Takže už zbylo jediné, začít lidi strašit a k tomu je třeba vybírat snadné cíle, které se (nejlépe) nemohou ani bránit.

Viníkem je tak u nás cikán, který zneužívá sociální dávky, nikoliv státní správa, která systém přidělování sociálních dávek vytvořila a má ho kontrolovat. Státní správa je ale velké sousto, s tou je třeba zůstat zadobře.

V Ústeckém kraji se rozkradly evropské dotace, ale kraj odmítá ztrátu uhradit a za viníka označuje stát, který prý měl lépe kontrolovat. Argument ad absurdum, který by mohly využít obchodní řetězce, když jim dá ČOIka pokutu za zhnilé maso a oni řeknou, že je na to maso jako kontrolní orgán měli upozornit dříve, ještě než se zkazilo.

Z Polska se k nám dovážejí nejrůznější sračky a viníkem jsou Poláci. Jakoby nám, Čechům, někdo ty výrobky s pistolí u hlavy nutil. Proč nejsou viníkem české supermarkety, které si takové zboží v Polsku objednávají a nám ho směle a bez hanby prodávají? Protože si pro svůj hněv vždycky vybíráme snadnější cíle, pokud možno takové, které nám nemůžou dát přes hubu, protože jsou od nás daleko.

Řešit nošení šátku v práci je právě a jen takové strašení. Žijeme ve svobodné společnosti, která nezakazuje nosit sparťanům na fotbal šály, křesťanům nosit na krku křížky, Jehovistům nabízet Strážnou věž, ani nezavíráme vegetariánské restaurace hnutí Haré Kršna. Tak proč bychom měli naráz zakazovat nošení hidžábu? V momentě kdy to začneme ze strachu dělat, v tom momentě se staneme tím, čeho se bojíme. Budeme šířit svůj strach a své obavy ohněm a mečem a budeme chtít vyhladit věřící psy.

Autor: Patrik Schoupal | karma: 13.93 | přečteno: 1323 ×
Poslední články autora