Penězovládci

29. 06. 2012 20:06:08
Penězovládce je každý člověk, který má víc peněz, než sám váží. Vlastní poddané a řídí skrze ně loď. Česká republika je loď. Kdo je lodník, kdo šroub a kdo drhne paluby?

Lodník penězovládce Kellner.

Fešák a štramák, který vypustil na veřejnost po revoluci už 3 své (ne nahé) fotky. Poddaní sídlí na Hradě a v podhradí.

"Když se o prezidenta nepostará stát, je to na soukromnících." (Kellner1) Neboj Péťo, on se o sebe už postaral sám. Ale zpívá se "neopouštěj staré známé pro nové" a taky, že dluhy se maj plnit, hlavně o Vánocích. A za co mu vlastně dlužíš, Péťo? Za nic? Cha, nevěřím a přijímám Sázky.

Kellnerův byznys potřeboval šrouby jen kdysi, za Klausovy vlády v ODS, tenkrát to býval velký taťka, mega šroub. Co otočil, to už nepustil. V ODS se mu tehdy přezdívalo El Lapicero de Chile (velký péro z Chile). Teď už je Kellnerovo podnikání za vodou. Nadnárodní kolos, který dávno přesáhl hranice státu a teď už zkoumá spíše velkou ruskou duši. Ale jak vidno, na setkání s velkým pérem je těžké zapomenout.

Sokol stěhovavý (Falco peregrinus). Loví téměř výhradně (jiné modré) ptáky za letu.

Palubní podlahu na týhle lodi už, od dob kupónové privatizace, drhneš ty a já. Velký taťka rozdělil bohatství národa mezi komunisty, veksláky a pražskou galérku. Ti jediní měli v té době škváru. A od té doby nám tato Trojice vládne a jsou Jedno.

Lodník penězovládce Bakala.

Poddaní sídlí na zámku a v podzámčí. Byty, nebyty, milion sem, milion tam. 8 miliónů na volební kampaň pro TOP. 6 milionů pro VV a za 15 se dá pořídit ODS.2 Uhlobaron, který prý má v oblibě i barona Prášila (nebo jeho syndrom?).

A co s tím k čertu má co dělat Bohuslav Sobotka?

Lodní deník, léta páně 2004. Ministr financí Sobotka podepsal privatizaci OKD3

Rok 2012, předseda ČSSD a člověk, jehož dopis z roku 2006 cituje Kalousek na obranu Parkanové.4 Sobotku slaviti budeš! Pozor na levici, se kterou se u Arabů utírá prdel.

A u stolu nám sedí-klimbá věčně spící kníže (pardon, hrábě), vedle něj bojovná "všechno podepíšu, vzpomínat i zapomínat a voči při tom zavírat" Vlasta, levopravý Sobotka (který si levicovými idejeme vytírá..) a na všechno dohlíží odborník na všechno a známý bojovník proti policejnímu státu, Mirek Ká, kterému už zvoní hrana a v hlavě hučí hříchy minulosti.

Koalice TOP09 a ČSSD v dalším volebním období? Není vyhnutí. Při obchodování s akciemi se tvoří portfolio, kde se rozkládá riziko investice do více oblastí. Penězovládci dělají to samé. Nikdy nevsadí jen na jednu kartu. V každé stáji mají své koně. Jsou to takoví levostředopraví mutanti. To aby nevznikla pochybnost, že není od revoluce skutečného rozdílu mezi volením levice a pravice.

Podlahu v RPG bytu drhneš ty a já.

Lodník penězovládce Bárta.

Šikovný kluk, s přístupem k technice, chytrej a mazanej, filantrop, pilný student Koránu, hlavně po ránu, který, podle islámského práva, odmítal účtovat úroky. Přecenil ale studijní možnosti svých spolupracovníků, kteří doma výtisk Koránu nevlastnili a použili tak Starý zákon, kde je půjčka bez úroku chápána jako úplatek.

A jednou pak, po těžké noci na víně, ve stájích, dostal ránu od poddaného, nějaký obyčejný kočí to byl, slouha, kterého přichytil, jak mu užírá škvarky. A už z něj není lodník, ale šroub. Ještě zkouší hodit záchranný kruh a vytvořit nový most k LIDEM, ale LID není úplně blbý, EM?

Od velikosti ke komičnosti je pouze krok, řekl Napoleon po prohrané bitvě. Bárta po prohře podal na kočího trestní oznámení, že prej u soudu lhal a udělal ze škvarek škváru.

Penězovládci - závěrečné slovo

- Kellner financuje Klausovi trafiku,

- Bakala si otevřel pěstírnu pravicových výhonků (a pohonků) sponzorskými dary, z peněz, které mu přiklepla (vychází "přiklepnout" z kořene slova kleptoman? do slušného blogu se nehodí psát ukrad) levicová vláda,

- velkému taťkoví dluží všichni ti, kteří "poctivě" zbohatli na privatizacích, omluvu za to, že to bylo tak snadné, mohla to být větši challange, taťko, ale ten tvůj objev, když ses koukal na satelitní snímek planety Země a došlo ti, heuréka!, že je ta planeta vlastně modrá, a ne zelená, jako při pohledu z okna hrádečku. Tak to klobouk dolů, taťko, ty válíš!

- Bárta by i ráth také získal podíl, ale byl malý pán a možná i něčí slouha.

A kdo je tedy kdo?

Lodníci jsou penězovládci, jejich šrouby loutko politici a jiné maškary, jedno zdali píšou pravou rukou nebo levou (prdel si totiž s námi vytírají vždy stejnou).

A paluba? Koho ta zajímá! Žijme přítomností, tady a teď, rozkradmě co se dá (poslední roky je toho míň, avšak na "rozkrádání" se dá v dnešní době i vypůjčit v cizině, zlaté evropské fondy). Úroky zaplatíme z vyššího DPH (daně za všechno, ad absurdum přidáš něčemu hodnotu a tento tvůrčí akt ti stát zdaní, není lepší to nechat hnít?).

A že za 20 let budou důchodci žebrat a žrát omítku? Prosím vás, kdo ví, co bude za 20 let! (a třeba se u toho vyučí za zedníky).

Já jsem mladej, nějak dostudovanej, právník, co se na stará kolena už zařídil. Inu, právník koncipient je jako zlatý důl v Tanzánii. Se srdečným pozdravem a s láskou k levicovým idejím Vás z Floridy zdraví Standa G.

Na závěr odcituji z nejnovější zprávy NKU:

Padni komu padni, populární heslo socialistů, se u nás zcela vymyká statistické pravděpodobnosti. Některá čísla ještě nikdy nepadla.

1 http://zpravy.ihned.cz/c1-55350570-kellner-prezident-nema-odchazet-s-padesatitisicovou-rentou-proto-klause-podporim

2 http://zpravy.idnes.cz/bakala-byl-loni-nejvetsim-sponzorem-top-09-venoval-strane-8-milionu-10e-/domaci.aspx?c=A110330_164057_domaci_kop

3 http://www.novinky.cz/domaci/226891-sobotka-a-gross-tercem-trestniho-oznameni-kvuli-prodeji-okd.html

4 http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=748855

Autor: Patrik Schoupal | pátek 29.6.2012 20:06 | karma článku: 15.97 | přečteno: 1027x

Další články blogera

Patrik Schoupal

Jen jeden důvod války na Ukrajině.

Vpád na Ukrajinu začal někdy v roce 2014, když Rusko přišlo o dosazenou loutkovládu Viktora Janukovyče.

26.12.2022 v 10:49 | Karma článku: 45.19 | Přečteno: 9290 |

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 14 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 268 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 225 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.23 | Přečteno: 630 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 25 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 6616

Už jen obyčejný jednotlivec, který se snaží přemýšlet. 

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...