Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jen jeden důvod války na Ukrajině.

Vpád na Ukrajinu začal někdy v roce 2014, když Rusko přišlo o dosazenou loutkovládu Viktora Janukovyče.

Do té doby bylo všechno v pořádku, protože Ukrajina dělala jen to, co si Putin přál. Byla pod úplnou kontrolou.

Vše změnil Euromajdan na přelomu 2013-2014. Velké protesty ukrajinského národa proti loutkovládě Ruska, které vedly ke svržení prezidenta Janukovyče. Ukrajina se rozhodla jít směrem na Západ a to se Rusku nelíbilo.

Rusko zahajuje válku proti Ukrajině v roce 2014. Na jaře vojensky zabere poloostrov Krym. Scénář: vyslání speciálních jednotek v utajení, divadelní představení o vzpouře místních obyvatel, zahájení referenda s předem známým výsledkem. 

Později v roce 2014 se stejný scénář opakoval na území Donbasu a Rusové Ukrajině násilím ukradli doněckou a luhanskou oblast.

Tento rok je třeba si pamatovat, protože později Rusové ve válečné propagandě využívají Donbas jako důvod pro zahájení agrese v roce 2022, s poukazem na to, že Ukrajina zabíjela na Donbase ruské občany a oni to museli zastavit. Ale chápeme, že konflikty začaly tím, že Rusko ta území Ukrajině násilně odcizila a ta se pak snažila území získat zpátky?

Všichni mrtví tak jdou za Ruskem. Propaganda útočí na emoce, proto se často zmiňuje např. památník v tzv. Aleji andělů, který byl postaven dětem, které byly zabity na Donbase během bojů. Alej andělů by nebyla, kdyby Rusko neukradlo Doněck a Luhansk. Protože by se tam nebojovalo. 

Skutečný důvod války o Donbas a vpádu na Ukrajinu v roce 2022

Poměrně jednoduchý. Po Majdanu Rusko ztratilo většinu vlivu na Ukrajině. Naopak, vliv nyní měl Západ, v čele s USA. A objevilo se jedno zásadní, vážné nebezpečí - hlavní důvod invaze. Hrozí, že Ukrajina jednoho dne nahradí Rusko jako dovozce pro Evropu. Jsou blíž k Evropě a mají skoro všechno, co Rusko. Takovou ztrátu příjmů by ale diktátorský režim nepřežil. Takže nezbývá, než jim v osamostatnění zabránit násilím.  

A kde se nacházejí největší naleziště strategických surovin na Ukrajině? Ano, na Donbase. Skoro 1/4 celé průmyslové produkce Ukrajiny je koncentrována tam. Nachází se zde obrovská naleziště uhlí a plynu, která by po investicích ze Západu, mohla být využita a nahradit ruské dodávky. Nachází se zde také naleziště titanu, železné rudy, lithia, uranu atd. atd. Celková hodnota v řádech desítek bilionů dolarů. 

Vymyšlené důvody vpádu na Ukrajinu

Demilitarizace. Cílem bylo odzbrojení Ukrajiny. Ve výsledku je na Ukrajině nejvíc zbraní, co kdy bylo.

Denacifikace. Znovu se hraje na emoce. Rusové jsou propagandou manipulováni do toho, že na Ukrajině se bojuje proti nacismu. Ve skutečnosti, jak se píše v Bibli "podle skutků poznáš je". A Rusové se chovají jako barbaři, Denacifikace tak probíhá, ale každým mrtvým ruským vojákem.

Propaganda se navíc rozplynula jako pára nad hrncem poté, co byl proruský ukrajinský vlastizrádce Viktor Medvědčuk vyměněn za 215 obránců Mariupolu, což byli vojáci pluku Azov, kteří měli být hlavním cílem denacifikace. Znovu, podle skutků poznáš je. A válečná propaganda se demaskuje zejména skutky. Ne, Ukrajina není plná fašistů a nacistů. To je jen vlhký ruský sen.

Nyní tedy máme na jedné straně Rusko, podporované Íránem a Severní Korejí a na druhé straně Ukrajinu, která se brání a podporuje ji zbytek světa, zejména USA. 

Ano, zjevně jde již o tzv. proxy válku (tedy válku v zastoupení). Vítězství Ruska by bylo prohrou USA a naopak. Je logické, že USA podporují Ukrajinu, protože kdyby ji nechali napospas Rusku, tak Rusko výrazně posílí. Tedy ano, Ukrajina je nyní loutkou v zástupném boji dvou velmocí. Nicméně, Ukrajince vraždí jenom Rusové. Volá se po míru, ukazuje se prstem na USA, ale ve skutečnosti se může Rusko stáhnout z Ukrajiny během pár dnů. 

Co Čína? Ta se směje. Z hloupého ruského rozhodnutí profituje. Má všechno levněji. A když Rusko válku prohraje, rozebere si je Čína stejně, jako si rozebírá Afriku. Čína nejspíše ruské rozhodnutí o vpádu tiše podpořila, ale bylo to pro ni rozhodnutí, které nemohlo být prohrávající. Na své si přijdou při jakémkoliv výsledku.

Pokud souhlasíme, že důvodem k agresi byla ochrana investic, pak Rusko nyní válku už nemůže vyhrát. Ukrajinu nikdy neovládne, aniž by tam čelilo desítkám let partyzánské války. Pokud Ukrajinu zničí, např. jadernými zbraněmi, tak současně přijde o nerostné bohatství a možnost ho využít, což byl jeden z hlavních důvodů války. Ano, odstraní konkurenci, zřejmě navždy, ale současně přijde o trhy, kde dodávalo a ze kterých právě chtělo odstranit konkurenci. Tou hloupou válkou ale odstranilo i trhy.

Takže za co nyní ještě umírají ruští vojáci? Už jen za neschopnost Putina přiznat, že plán selhal (a Kyjev nepadnul do 3 dnů). A za jeho neschopnost přiznat porážku, odstoupit a vrátit Rusko na cestu civilizovanosti a lidskosti. 

 

 

 

 

Autor: Patrik Schoupal | pondělí 26.12.2022 10:49 | karma článku: 45,20 | přečteno: 9295x
  • Další články autora

Patrik Schoupal

Dr. Bylinka aneb jak vydělávat na alternativní medicíně

Dostal jsem tip na velmi drahé produkty, které nabízí stránka www.drbylinka.cz a krátce vás s touto stránkou seznámím, ať máte přehled do čeho jdete. Za eshopem stojí Pavel Kařízek z Chýně.

30.10.2016 v 13:22 | Karma: 22,69 | Přečteno: 2422x | Diskuse| Ostatní

Patrik Schoupal

3 překvapivé doplňky pro léčbu nádorů mozku

V článku rozebírám 3 zajímavé doplňkové možnosti léčby u nádorů mozku, které v dosavadních studiích přinesly pozoruhodné výsledky. Jde o protivirový lék Valganciclovir, o protiparazitický lék Vermox a o perillyl alcohol.

11.6.2016 v 12:13 | Karma: 17,01 | Přečteno: 3463x | Diskuse| Ostatní

Patrik Schoupal

Sluníčkář brutálně napadl Konvičku

V malé vesnici Vyšní Lhoty u Frýdku Místku došlo dnes v odpoledních hodinách k brutálnímu napadení Konvičky. Místní jsou z činu zděšeni a obávají se venku venčit své psy.

26.3.2016 v 19:48 | Karma: 32,87 | Přečteno: 5784x | Diskuse| Ostatní

Patrik Schoupal

Náboženské blouznění Kateřiny Konrádové nebo promyšlený byznys plán?

V oblasti alternativní medicíny se pohybuje celá řada podivínů, šarlatánů, byznysmenů a nebo úplných magorů. A jednou za čas se někdo mezi dvěma kategoriemi přesune, např. se z byznysmena stane magorem.

23.3.2016 v 21:07 | Karma: 34,89 | Přečteno: 7692x | Diskuse| Ostatní

Patrik Schoupal

Čím se živí rakoviny

Kvalitní, silný vývar informací o tom čím se stravuje rakovina. Dobrou chuťČlánek je součástí projektu Alternativní cesta.

28.8.2015 v 13:38 | Karma: 38,94 | Přečteno: 15602x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05,  aktualizováno  10:41

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

Zemřel Robert Kvaček. Spisovateli a uznávanému historikovi bylo 91 let

27. dubna 2024  10:10,  aktualizováno  10:24

Ve věku 91 let zemřel historik a spisovatel Robert Kvaček. Ten patřil k největším osobnostem...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Veřejnoprávní média by neměla mít zisk z reklamy, zní z Asociace komerčních televizí

27. dubna 2024  9:41

Mediální manažerka Klára Brachtlová už rok stojí v čele Asociace komerčních televizí (AKTV). Tu...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9193x
Už jen obyčejný jednotlivec, který se snaží přemýšlet. 

Seznam rubrik